HypertonologiaKardiológia Eger
Cím: Mária u 34/1
Rendelő: Magánrendelő
Specializálódott területek: Hypertonologia

Dr. Somogyi Éva

(Azonosító: 784)

Ugrás az időpontfoglaláshoz ↓

Képzettségek:
1991 – orvosi diploma (DOTE)
1995 – aneszteziológia-intenzív terápia szakvizsga (DOTE)
2002 – kardiológia szakvizsga (DEOEC)
2008 – hypertonológia vizsga (Budapest)
2013 – TEE (transesophagealis echocardiographia) licence vizsga (Debrecen)
2017 – EABCT Diploma (VIKOTE, Budapest)
2018 – Pszichoterápia szakvizsga (Budapest)

Orvosi tapasztalat és tudományos tevékenység:

1991-1996 között az egri Markhot Ferenc Kórházban dolgoztam aneszteziológusként. Ebben a periódusban több előadást tartottam helyi és országos konferencián a regionális (=nem altatásos) érzéstelenítési technikák biztonságosságáról, az általános érzéstelenítéssel szembeni előnyeiről.

1998-2001-ig a Kardiológia Osztály Koronária Őrzőjében a szívbetegek akut ellátásában szereztem jártasságot, ebben az időszakban a tudományos tevékenységem kamrai ritmuszavarok diagnosztikájára irányult.

2002-2008 között párhuzamosan dolgoztam aneszteziológusként és a kardiológia járóbeteg ellátásban. (Eger- Mezőkövesd). Pályafutásomnak ebben a szakaszában az érdeklődésem középpontjában az állt, hogy a szívbetegeket hogyan lehet a legnagyobb biztonsággal kivizsgálni és előkészíteni az általános sebészeti, nőgyógyászati-urológiai, illetve ortopédiai-traumatológiai műtéteikhez.

A munkám során mindig azt vallottam, hogy a “nil nocere” (=ne árts) elve az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk akkor, amikor a műtétek gyakran nem életmentők, hanem “csupán” az életminőség javítását célozzák. A műtétre váró betegek sokszor idősek és súlyos társbetegségeik vannak: iyenkor mindig mérlegre kell, hogy kerüljön a műtét várható nyeresége és a kockázata. Tudományos munkát is ebben a tárgykörben folytattam: a szívbetegek műtét előtti kivizsgálása, a műtét körüli gyógyszerelés, illetve a magasvérnyomás és a műtéti kockázat összefüggéseiről tartottam előadást és publikáltam tudományos cikket.

2007-ben lakossági fórumon elhangzott előadásomban az életmód szerepére próbáltam felhívni a figyelmet. Számomra fontos a folyamatos továbbképzés, szakmai megújulás, és szívesen foglalkozom határterületi kérdésekkel. Mivel a modern életvitellel együttjáró stressz sok páciensnél okoz kardiológiai tüneteket, és ezek befolyásolása speciális technikákkal lehetséges, 2014-2017 között kognitív viselkedésterápiás módszerek alkalmazásában szereztem jártasságot, majd pszichoterápiából szakvizsgát tettem.

2019-ben Svájcban szereztem külföldi tapasztalatokat a Spital Wil SG kardiológia szakrendelésén. Az ott eltöltött időszakban sokat tanultam a test és a lélek kapcsolatáról, a testi betegségek – hangsúlyozottan a szív-érrendszeri betegségek – és a lelki tényezők összefüggéseiről, melyet a hazai terápiás gyakorlatomban is alkalmazok. Ebben a témakörben 2020-ban a hazai Hypertonia és Nephrologia folyóiratban publikáltam összefoglaló közleményt.

Időpontfoglalás

A foglalás folyamatáról levélben tájékoztatjuk Önt, ezért kérjük, hogy ellenőrizze a postafiókját!
(Promóciók mappa, Spam mappa)


Először a napot tudja kiválasztani, utána jelennek meg a szabad időpontok, az időpontra kattintva lehet rögzíteni a foglalást.
Kérjük, csak olyan egészségügyi panasszal foglaljon időpontot, amely nem igényel azonnali, sürgős ellátást!

Amennyiben problémát észlelne az időpontfoglalás során, kérjük írjon nekünk a help@onlineorvosok.hu e-mail címre.